Turkijos požiūris į Lietuvą ir Lietuvos totorius kultūrinės diplomatijos srityje - Varışoğlu , Mehmet Celal; Varışoğlu, Behice (Lietuvos istorijos studijos, 2023)
Šiame tyrime nagrinėjama Turkijos Respublikos laikysena Lietuvos ir Lietuvos totorių atžvilgiu kultūrinės diplomatijos srityje. Abipusiai diplomatiniai abiejų šalių santykiai kultūros srityje užmegzti prieš 92 metus. Turkijos Respublikos ambasada Lietuvos Respublikoje, Nacionalinė švietimo ministerija, Kultūros ir turizmo ministerija, Turkijos bendradarbiavimo ir koordinavimo agentūra (turk. k. trumpinys – TIKA), Yunus Emre institutas, Užsienyje gyvenančių turkų ir giminingų bendruomenių valdyba (turk. k. santrumpa – YTB), universitetai, savivaldybės ir kitos viešosios institucijos, įmonės, menininkai, akademikai ir studentai ir toliau prisideda prie diplomatinių dviejų šalių santykių kultūros srityje plėtojimo ir puoselėjimo.Tyrime daroma išvada, kad istorinis ir kultūrinis Turkijos ir Lietuvos ryšys viešosios diplomatijos ir kultūrinės diplomatijos srityje toliau stiprėja.
Keywords: kultūrinė diplomatija; Turkija; Lietuva; Lietuvos totoriai