Privataus dokumento patvirtinimo priemonės Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje XIV amžiaus pabaigoje–XV amžiuje - Klovas, Mindaugas (Lietuvos istorijos studijos, 2015)
Straipsnio tikslas – ištirti seniausių žinomų privačių dokumentų patvirtinimo priemonių panaudojimą Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje nuo XIV a. pabaigos iki XV a. pabaigos. Empirinę medžiagą sudarė daugiau nei 250 privačių dokumentų. Pagrindinės dokumentų patvirtinimo priemonės: antspaudavimas, liudininkų ir raštininko nurodymas, rečiau notaro patvirtinimas. Dokumentų patvirtinimo skirtumai sietini tiek su skirtingomis dokumentų rūšimis, tiek su skirtingomis raštijos tradicijomis.
Keywords: diplomatika; privatus dokumentas; antspaudas; parašas; notaras; raštija