,,Kurti tęstinumą": diskusija apie antrajį istorikų suvažiavimą, įvairias renginio supratimo strategijas, bendruomenės kūrimo darbą, ,,istorinį džiazavimą" ir ateities planus - Švedas, Aurimas (Lietuvos istorijos studijos, 2010)
Skaitytojų dėmesiui siūloma diskusija apie antrąjį Lietuvos istorikų suvažiavimą, vykusį 2009 m. rugsėjo 10 - 12 dienomis Klaipėdoje. Apie istorikus sutelkusį renginį, praeities tyrinėtojų bandymus kurti gyvą bendruomenę ir atliepti šiandienos visuomenės poreikius kalbėta pirmajame diskusijų klubo susitikime 2009 m. spalio 1 d. Vilniuje. Šis diskusijų klubas - Nepriklausomybės metais subrendusios Vilniaus universiteto istorikų kartos pastanga prisidėti prie viešojoje erdvėje vykstančių svarstymų įvairiais klausimais, susijusiais su Lietuvos humanitarine kultūra, tautine ir europietiškąja tapatybe, valstybingumo ugdymu. Iniciatyvą maloniai sutiko paremti „Kultūros barų", "Naujojo Židinio-Aidų" ir "Lietuvos istorijos studijų" redakcijos - suteikė diskusijų klubui galimybę pasisakyti šių žurnalų puslapiuose. Šioje diskusijoje dalyvavo Istorijos instituto direktorius Rimantas Miknys, Europos humanitarinio universiteto prorektorė Irena Vaišvilaitė, Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto bendruomenės atstovai Marija Drėmaitė, Aurelijus Gieda, Rimvydas Petrauskas, Nerijus Šepetys ir Aurimas švedas.