Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valstiečių kasdienio gyvenimo detalės XVI amžiuje–XVII amžiaus pirmoje pusėje - Dambrauskaitė, Neringa (Lietuvos istorijos studijos, 2020)
Straipsnyje įvairiais aspektais nagrinėjamas XVI a.–XVII a. pirmosios pusės Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valstiečių, gyvenusių bajorijos dvaruose, kasdienis gyvenimas. Remiantis daugiausia teismų bylų aktais, taip pat dvarų inventoriais ir naratyviniais šaltiniais, atskleidžiama, kaip atrodė valstiečių sodyba, koks buvo jų gyvenamasis namas, kokia apranga, mityba ir kasdienybėje svarbių daiktų įvairovė.
Keywords: valstiečiai; Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė; kasdienis gyvenimas; materialinė aplinka; mityba; apranga