1941 m. kovo 19 d. LAF atsišaukimas: provokacija, falsifikatas ar tikras dokumentas? - Stasiulis, Stanislovas (Lietuvos istorijos studijos, 2017)
Straipsnyje analizuojamas 1941 m. kovo 19 d. atsišaukimas „Brangūs vergaujantys broliai!“, kurio yra išlikę keli skirtingi variantai. Viename jų yra sakinys: „Išdavikams bus tik tuomet dovanota, jei jie tikrai įrodys, kad likvidavo nors po vieną žydą.“ Straipsnyje pateikiama istoriografinė šio dokumento analizė, atskiras dėmesys skiriamas archyviniams duomenims, kurie leidžia atkurti galimus šio dokumento atsiradimo ir platinimo Lietuvoje kelius.