Pakartotinė inkstų navikų krioabliacija ir radijo dažnio abliacija esant vieninteliam inkstui: dviejų klinikinių atvejų aprašymas - Ulys, Albertas; Čerškutė, Minija; Naruševičiūtė, Ieva; Trakymas, Mantas; Kulboka, Arūnas (Lietuvos chirurgija, 2016)
Įžanga Perkutaninė inkstų navikų krioabliacija ir radijo dažnio abliacija yra minimaliai invazyvūs gydymo metodai, leidžiantys maksimaliai išsaugoti inkstų funkciją. Jie vis dažniau naudojami pacientams, sergantiems sunkiomis gretutinėmis ligomis, esant daugybiniams inkstų navikams, pacientams, turintiems tik vieną inkstą ir (ar) turintiems didelį genetinį polinkį susiformuoti dauginiams inkstų navikams, ypač tais atvejais, kai labai svarbu išsaugoti inkstų funkciją. Straipsnyje siekta įvertinti šių minimaliai invazyvių gydymo metodųnaudą (efektyvumą ir saugumą) pacientams, turintiems vienintelį inkstą. Klinikiniai atvejai Aprašome ir aptariame du klinikinius atvejus pacientų, kuriems buvo diagnozuoti maži inkstųnavikai (
Keywords: minimaliai invazyvi terapija; inkstų navikai; intervencinė radiologija