Koloproktologijos istorijos atspindžiai filatelijoje - Samuolis, Remigijus (Lietuvos chirurgija, 2015)
1981 m. baigiau Kauno medicinos institutą, buvau paskirtas dirbti chirurgu Respublikinėje Panevėžio ligoninėje. Čia atlikau internatūros kursą, pradėjau chirurgo karjerą, kurią toje pačioje įstaigoje tęsiu iki šiol. Ilgi sėslaus gyvenimo metai suteikė privilegiją sutikti daug šviesių žmonių, dariusių įtaką mano pažiūroms, karjerai, laisvalaikio pomėgiams. Už galimybę pabėgti nuo kasdienių rūpesčių ir malonumą, kurį patiriu kolekcionuodamas pašto ženklus, tariu nuoširdų ačiū savo bičiuliui Aleksandrui Michelsonui, paskatinusiam pasinerti į kolekcionavimo aistrą.Yra tekę skaityti pavienių straipsnių užsienio medicinos spaudoje apie gydytojų pomėgius kolekcionuoti pašto ženklus ir jais iliustruoti vieną ar kitą aprašomą medicinos temą. Panaršius internete, pavyko rasti įdomios medžiagos apie radiologiją, oftalmologiją, odontologiją, urologiją, infekcines ligas, kur tema dėstoma remiantis filateline medžiaga. Vartydamas savo filatelijos kolekcijos albumus pamačiau, kad pašto ženklai gali papasakoti ir apie koloproktologiją – chirurgijos sritį, kurioje pats darbuojuosi jau kelis dešimtmečius. Išdrįsau paimti plunksną į rankas, kad savo įžvalgas pateikčiau medikų bendruomenei ir visiems, kas domisi medicinos istorija.