Hidatidinė kepenų cista ir vartų venos bei viršutinės pasaito arterijos: chirurginio gydymo galimybė - Sapmaz, Ali; Cicek, Egemen; Yilmaz, Serhan; Bolukbasi, Hakan; Soykurt, Ahmet; Hazinedaroglu, Selcuk Mevlut (Lietuvos chirurgija, 2023)
Turkijoje vis dar dažnos hidatidinės cistos. Tai parazito Echinococcus granulosus klinikinė manifestacija, kuri lokalizuojasi visuose vaskuliarizuotuose audiniuose ir sukelia cistinius darinius. Straipsnyje aptariamas hidatidinės kepenų cistos atvejis, apimantis kepenų vartų veną ir viršutinę pasaito arteriją. Daroma išvada, kad efektyviausias ir mažiausiai komplikacijų sukeliantis šios retos patologijos gydymas yra chirurgija.
Keywords: kepenys; hidatidinė cista; vartų vena; viršutinė pasaito arterija