Klubo sąnario endoprotezo sepsinis išklibimas esant gūžduobės protrūzijai ir išorinės klubinės arterijos sužalojimui: atvejo aprašymas - Uvarovas, Valentinas; Kocius, Manvilius; Voitkun, Jurij; Kuropatkinaitė, Indrė; Kaupas, Simonas (Lietuvos chirurgija, 2015)
Straipsnyje aprašyta reta komplikacija po klubo sąnario endoprotezavimo operacijos. Ligonei dėl dešinio klubo sąnario artrozės atlikta planinė pirminė klubo sąnario endoprotezavimo operacija. Per pirmą pooperacinį mėnesį įvyko keturi endoprotezo išnirimai, diagnozuotas gūžduobinio komponento išklibimas. Atlikta revizinė artroplastika, implantuojant dvigubo mobilumo gūžduobinį komponentą. Po 12 mėnesių dėl persistuojančios infekcijos, gūžduobinio komponento išklibimo esant progresuojančiai protrūzija į mažąjį dubenį ir gausaus kraujavimo iš fistulės pooperacinio rando vietoje skubiai atlikta revizinė operacija. Angiografijos duomenimis, kraujavimo požymių į mažąjį dubenį nebuvo. Operacijos metu rastas į mažąjį dubenį paniręs gūžduobinis endoprotezo komponentas, pažeidęs išorinę klubinę arteriją, dauginiai šlaunikaulio ir kaulinio gūžduobės dugno osteomielito židiniai. Arterijos defektas susiūtas ir atlikta klubo sąnario egzartikuliacija.