Jaunų žmonių kolorektalinis vėžys - Pakalnickaitė, Emilija; Dulskas, Audrius (Lietuvos chirurgija, 2025)
Jaunų žmonių kolorektalinis vėžys – kolorektalinio vėžio forma, kuri pasireiškia jaunesniems negu 50 m. asmenims. Liga išsiskiria agresyviomis savybėmis, diagnozuojama esant vėlesnėms stadijoms. Globaliai didėjantis susirgimų atvejų skaičius reikalauja tobulesnių prevencijos ir gydymo būdų.