Mikrochirurgijos pradininkai: prisilietimas prie istorijos - Špokevičius, Saulius (Lietuvos chirurgija, 2024)
Dar nė šimtmečio netrunkanti mikrochirurgijos istorija gyva daugelio mikrochirurgų atmintyje. Beveik kiekvienas mikrochirurgas žino šios chirurgijos šakos pradininkus: Harry Buncke’ą, Haroldą E. Kleinertą, Robertą Aclandą, Hanno Millesį ir mūsų tautietį Algimantą Otoną Naraką. Šio straipsnio autoriui dirbti su minėtais mikrochirurgais ir juos pažinti buvo lyg karaliaus prisilietimas. Kadaise karaliaus prisilietimu buvo gydoma skrofuliozė: ligonis, susitikęs su karaliumi ar karaliene, ne tik įgydavo viltį pasveikti, bet ir gaudavo auksinį pakabuką – neišdildomą atsiminimą. Straipsnyje dalijamasi prisiminimais apie minėtus mikrochirurgijos grandus. Prisimenama, kaip jie nuoširdžiai ir dosniai dalijosi žiniomis, pamokomis ir patarimais.