Žodžių darybos vedlys plačiajai visuomenei ir specialistams - Murmulaitytė, Daiva (Lietuvių kalba, 2022)
Žodžių darybos vedlys – viena iš Lietuvių kalbos išteklių informacinės sistemos E. kalba paslaugų. Jis skirtas greitai ir glaustai supažindinti su lietuvių kalbos daiktavardžių darybos priemonėmis ir esminiais jų darybos dėsningumais. Šis žinynas kurtas orientuojantis į plačiąją visuomenę, tačiau gali būti naudingas ir žodžių darybos specialistams. Straipsnyje glaustai pristatoma greitoji ir detalioji duomenų paieška. Greitojoje numatytos dvi žodžių darybos priemonių paieškos linkmės, orientuojantis į formaliają jų raišką arba į darybos ir leksinę semantiką. Detalioji paieška skirta ieškoti pagal keletą darybos priemonės, darybos pamato, darinių semantikos požymių, galimi įvairūs jų deriniai. Toliau straipsnyje aptariami keli probleminiai klausimai, iškilę kuriant Žodžių darybos vedlio duomenų struktūrą ir tvarkant duomenis. Tai darybos priemonių homonimija, pradinių ir baigiamųjų svetimkilmių (neoklasikinių ir kt.) darybos priemonių klasifikacija ir vieta lietuvių kalbos žodžių darybos sistemoje bei aptariamajame žinyne, eksperimentinis (leksinių) semantinių požymių išskyrimas. Apibendrinant supažindinama su Žodžių darybos vedlio plėtros galimybėmis, ne tik gausinant daiktavardžių darinių pavyzdžių, bet ir perkuriant dabartinę duomenų struktūrą bei įtraukiant ir kitų kalbos dalių žodžių darybos duomenis.