Precedent texts in advertisements - Aliūkaitė, Daiva; Amankevičiūtė, Simona (Lietuvių kalba, 2009)
Šio straipsnio objektas – precedentiniai tekstai reklamoje. Precedentinis tekstas apibrėžiamas kaip aksiologinis ženklas, funkcionuojantis semiotinėje kultūros erdvėje, įvedamas į tekstą paminint autoriaus ar personažo vardą, kūrinio pavadinimą ar kūrinį cituojant. Laikomasi požiūrio, kad reklama – tai kreolinis tekstas, sudarytas iš verbalinių bei vizualinių komunikacijos komponentų. Tokia nuostata implikuoja kitų tekstų, t. y. precedentinių tekstų, galimybę reklamos tekste.