Leksema tradiciniame žodyne ir elektroninėje leksikos duomenų bazėje - Murmulaitytė, Daiva (Lietuvių kalba, 2010)
Pasitelkus pavyzdžius iš įvairių žodynų (lietuvių ir kitų kalbų), straipsnyje siekiama atsakyti į klausimus: 1) kas aiškinamuosiuose žodynuose pateikiama kaip atskiros daugiareikšmio leksikografinio vieneto reikšmės; 2) kaip gali kisti leksemos ar viso leksikografinio vieneto apibrėžtis priklausomai nuo jų pateikimo (realią konkrečios leksemos apibrėžtį palyginus su pateikiama daugiareikšmio leksikografinio vieneto straipsnyje ir susieta su kitomis leksemomis); 3) kiek ir kaip nukenčia (jei apskritai nukenčia) duomenų tikslumas, formuojant tradicinį leksikografinį straipsnį, kai duomenis stengiamasi pateikti kuo taupiau, formos požiūriu racionaliau ir pan.; 4) kodėl pagrindiniu „Dabartinės lietuvių leksikos duomenų bazės“ struktūros vienetu pasirinkta leksema, o ne visas leksikografinis vienetas, kurio straipsnis tradiciškai sudaro spausdintinio žodyno struktūros pagrindą.