Idiolektų požymiai elektroninių laiškų skyryboje - Žalkauskaitė, Gintarė (Lietuvių kalba, 2011)
Straipsnyje nagrinėjamas skyrybos ženklų vartojimas šešių autorių elektroniniuose laiškuose. Siekiama nustatyti, ar elektroninių tekstų skyrybą galima sieti su jų autorių idiolektais. Straipsnyje analizuojamą šešių asmenų elektroninių laiškų tekstyną sudaro 65 090 žodžių. Iš viso jame pavartoti 13 548 skyrybos ženklai. Nagrinėjant laiškų skyrybą skaičiuojama, koks yra bendras skyrybos ženklo pavartojimų tekstyne skaičius ir kiek jų pavartojo kiekvienas autorius. Aiškinamasi, kokiose situacijose vartojamas kiekvienas skyrybos ženklas. Nustatyta, kad skirtingų autorių vartojamų skyrybos ženklų dažnumas statistiškai reikšmingai varijuoja. Tiriamų elektroninių laiškų idiolektus skirti geriausiai leido taško po santrumpų, brūkšnio sakinių skyryboje, daugtaškio, skliaustelių, kabučių ir šauktuko vartojimas. Atlikto tyrimo rezultatai teikia žinių apie elektroninio diskurso idiolektą ir lietuviško elektroninio diskurso skyrybą. Jie pritaikomi teismo lingvistinėse autorystės ekspertizėse.