Dėl vietos prieveiksmių ČIA ir TEN rytų aukštaičių uteniškių patarmėje - Judžentytė, Gintarė (Lietuvių kalba, 2011)
Straipsnyje nagrinėjamas vienas vietos prieveiksmių čia ir ten vartojimo rytų aukštaičių uteniškių patarmėje (tiksliau, šiaurės rytų aukštaičių vilniškių ir uteniškių paribyje) atvejis. Remiantis Karlo Bühlerio deiksės teorija parodoma, kad deiktinėje situacijoje lydimi gestų prieveiksmiai čia ir ten įgyja reikšmes ‘dešinė’ arba ‘kairė’ (priklauso nuo to, į kurią pusę rodo kalbėtojas).