Vardažodinių veiksmažodžių su priesaga - (i)auti, priklausančių kategorinei reikšmei ʽbūti tuo ar tokiam, kas pasakyta pamatiniu žodžiuʼ, daryba - Gaidienė, Anželika (Lietuvių kalba, 2012)
Straipsnio objektą sudaro 239 veiksmažodžiai, rasti elektroniniame „Dabartinės lietuvių kalbos žodyne“, ir 236 atitinkami veiksmažodžiai iš elektroninio „Lietuvių kalbos žodyno varianto“. Tiriant nagrinėjamų vardažodinių veiksmažodžių darybą, didžiausias dėmesys buvo kreipiamas į kategorinę reikšmę ir jos poreikšmius, taip pat pamatinius žodžius, jų semantiką, darybą. Nagrinėjant vedinius, nuosekliai žiūrėta sinchroninių darybos ryšių, stengtasi parodyti kiekybinius santykius. Išnagrinėjus šios kategorinės reikšmės veiksmažodžius paaiškėjo, kad bendrinėje kalboje jie sudaro darnią sistemą; šaknies balsių kaita ir priebalsių kaita yra labai reta, priesagų ir šaknies variantų yra nedaug.