Kalbų vartojimas rytų aukštaičių vilniškių patarmėje - Kardelis, Vytautas (Lietuvių kalba, 2013)
Straipsnyje, remiantis 2009–2012 m. rengtų dialektologinių ekspedicijų Švenčionių, Ignalinos ir Utenos rajonuose duomenimis, aptariama kalbų vartojimo situacija tirtame plote. Kadangi ekspedicijos buvo daugiau žvalgomojo pobūdžio, straipsnyje pateikiami duomenys yra preliminarūs, nustatantys gaires tolimesniam išsamiam ir kompleksiniam tyrimui.