Reklamos tekstų stilistinė skyryba - Smetonienė, Irena (Lietuvių kalba, 2013)
Straipsniui pasirinkti reklamos tekstai, nes per reklamą galima pamatyti, kokiais būdais kūrėjai siekia atkreipti adresato dėmesį, priversti jį nusipirkti reklamuojamą prekę. Reklamos tekstai yra arčiausiai publicistikos, t. y. to funkcinio stiliaus, kuris dėl didesnio paveikumo perima visų kitų funkcinių stilių ypatybes, tarp jų ir skyrybą. Analitiniu ir aprašomuoju metodais straipsnyje siekiama apžvelgti, kiek reklamoje prasiplėtusi skyrybos ženklų semantika, kaip jie panaudojami efektyviai emocinei bei ekspresinei informacijai kurti.