Some problems of Lithuanian historical morphology: on the origin of NEBE(-) ʽno moreʼ and the particle BENT ʽat leastʼ - Ostrowski, Norbert (Lietuvių kalba, 2011)
Svarbiausias šio straipsnio tikslas yra dalelytės (arba priešdėlio) ʽnebe(-)ʼ ir dalelytės ʽbentʼ etimologija; kitas – expressis verbis – suformuluoti neišsprendžiamas jų kilmės problemas. Tikimasi, kad straipsnis paskatins diskutuoti apie lietuvių dalelyčių sinchroninę ir diachroninę analizę, mat iki šiol šia tema mažai rašyta.