Nužudymai Lietuvoje: sociologinis požiūris - DOBRYNINAS, ALEKSANDRAS; KALPOKAS, VAIDAS; MICKEVIČ, ALINA (Kriminologijos studijos, 2014)
Straipsnyje pristatomi projekto „Nužudymai Lietuvoje: kriminologinis tyrimas“1 pagrindu atliktų sociologinių tyrimų rezultatai. Projekto sociologinės analizės dalies tikslas buvo ištirti socialinius veiksnius, darančius įtaką nužudymams, taip pat visuomenės požiūrį į nužudymus. Siekiant šio tikslo buvo analizuojamos egzistuojančios kriminologinės teorinės įžvalgos šiuo klausimu (Čepas ir kt., 2013, p. 5–42), nagrinėjami empirinių tyrimų apie socialinius nužudymų aspektus rezultatai. Taip pat, remiantis baudžiamųjų bylų analize, buvo konstruojamas sociologinis žudiko portretas. Tyrimo metu buvo nagrinėjamas visuomenės narių požiūris į nužudymų problemas Lietuvoje.
Keywords: nužudymai; makrosocialinis kontekstas; sociologinis žudiko portretas; visuomenės požiūris į nužudymus.