Nusikalstamo elgesio rizikos vertinimas Lietuvoje: esama situacija ir raidos tendencijos - ČĖSNIENĖ, ILONA; LAURINAVIČIUS, ALFREDAS; USTINAVIČIŪTĖ, LAURA (Kriminologijos studijos, 2015)
Straipsnyje pristatoma nusikalstamo elgesio rizikos vertinimo situacija Lietuvoje: analizuojama rizikos vertinimo samprata, šio proceso pasaulinės ir nacionalinės raidos tendencijos bei pateikiama Lietuvoje taikomų rizikos instrumentų bendrųjų charakteristikų apžvalga. Taip pat aptariamos pozityvios ir teisės aktais įtvirtintos naujovės, susijusios su nusikalstamo elgesio rizikos vertinimo instrumentų aprobavimu, bei sunkumai, su kuriais susiduria specialistai, vykdydami bausmės ir priežiūros planavimo reformas. Straipsnyje pateikiamos išvados ir rekomendacijos padės praktikams geriau suvokti nuteistųjų rizikos vertinimo ir valdymo procesą bei efektyviau taikyti rizikos vertinimo instrumentus.