Tėvų įvykdytų vaikų grobimų aukos Lenkijos baudžiamojo įstatymo šviesoje (remiantis jurisprudencijos analize) - Dajnowicz-Piesiecka, Diana (Kriminologijos studijos, 2018)
[straipsnis ir santrauka anglų kalba, santrauka lietuvių kalba] Šis straipsnis yra apie tėvų įvykdytų vaikų grobimų aukas Lenkijoje. Jo tikslas – parodyti vaikų grobimo aukas Lenkijos jurisprudencijos šviesoje. Studija yra empirinio pobūdžio, joje pristatomi jurisprudencijos analizės rezultatai. Studijoje buvo analizuojamos 59 baudžiamosios bylos, iškeltos dėl vaikų grobimų, kuriuos įvykdė tėvai. Tyrimas parodė, kad Lenkijos įstatymas asmenį, iš kurio buvo pagrobtas vaikas, laiko tokio grobimo auka. Tačiau įdomu tai, kad pats vaikas auka nelaikomas. Remiantis tyrimu, prieita prie išvados, kad tėvai vaikus grobia ne tik vieni iš kitų dėl kilusių tarpusavio nesutarimų, bet vaikai gali būti pagrobti ir iš kitų žmonių, pavyzdžiui, vaikų namų direktorių arba senelių, kurie globoja vaiką. Šiame straipsnyje teigiama, kad vaikų grobimai (įvykdyti pačių tėvų) yra ne tik šeimų, bet ir institucijų, įtrauktų į vaiko globą, problema.