Verstinė literatūra dabartinėje Slovėnijoje - Blatnik, Andrej (Knygotyra, 2020)
Remiantis tipologiniu, iš sociologijos mokslų pasiskolintu modeliu, straipsnyje analizuojami literatūrinių vertimų rėmimo mechanizmai, taikomi Slovėnijoje ir kitur pasaulyje. Pabrėžiama auganti tendencija įtraukti vertimo skatinimo uždavinius į nacionalinę šalių politiką ir su tuo susijęs augantis atliktų vertimų skaičius subsidijų sistemoje bei didelis šių vertimų skaičius skaitomų tekstų lauke. Remiantis statistiniais duomenimis, straipsnyje parodoma, kokia yra verstinės literatūros padėtis slovėnų skaitymo įpročių kontekste.
Keywords: vertimas; kultūros politika; skaitymo laukas