TĖVIŠKĖS ISTORIJOS MEDŽIAGA KLAIPĖDIŠKIŲ ARCHYVE CLOPPENBURGE IR OLDENBURGE (VOKIETIJA) - KLEIN, MANFRED (Knygotyra, 2015)
Prof. em. Fachhochschule Bielefeld, Vokietija Plaschischen 53, A-9074 Keutschach, Austrija El. paštas: man.klein@aon.at Straipsnyje nagrinėjama buvusių Klaipėdos krašto gyventojų archyvo Cloppenburge ir Oldenburge istorija ir funkcijos. Čia kalbama apie kolekcijų apimtį, jų proveniencijas ir paieškos sistemos pagrindu pristatomą archyvo klasifikaciją, remiantis kai kuriais dokumentais bandoma atskleisti fondo sudėtį, informuojama apie ribotą prieigą ir kol kas privačiose rankose esančio archyvo ateities perspektyvas.