Kitoks požiūris į eilinį anglų skaitytoją: įvadas į auditorijų istoriją - Rose, Jonathan (Knygotyra, 2018)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba] 1957 metais Richardas Altickas pristatė savo novatorišką knygą „Eilinis anglas skaitytojas“ kaip „preliminarų žemėlapį plačios, dar beveik neištirtos teritorijos, kuri laukia savo tyrinėtojų <...>. Tai yra erdvė, – drįso teigti jis, – iš tiesų šimtams mokslinių studijų, kurios šičia tik nusakomos.“ Tačiau vėliau R. Altickas apgailestavo, kad per daugiau kaip tris dešimtmečius „nedaug buvo nuveikta plečiant „Eilinio anglo skaitytojo“ tyrimus: nors nuorodas į knygą nuolat regiu straipsnių išnašose, bet nerandu nieko, kas rodytų, jog jų autoriai stengtųsi užpildyti žemėlapį, kurio kontūrus nubraižiau.“ [...]