Dėl dalyvinių konstrukcijų sintaksinių funkcijų (XV a. vokiečių k. proza) - Batarūnienė, Genovaitė (Kalbotyra, 1990)
Straipsnyje apžvelgiami skirtingi požiūriai lingvistinėje literatūroje į sakinio dalis bei į dalyvinių konstrukcijų sintaksines funkcijas. Bandoma išskirti dalyvines konstrukcijas priedėlio, predikatyvinio atributo, aplinkybių ir predikatyvo funkcijose.