Ar egzistuoja “jaunimo kalba”? - Mazalas, Rasa (Kalbotyra, 2003)
Straipsnyje nagrinėjami jaunimo kalbos klausimai, lyginami vokiečių ir lietuvių jaunimo kalbos išsireiškimai. Jame aprašomos jaunimo kalbos sąvokos problemos. Taip pat pateikiami jaunimo kalbos atsiradimo šaltiniai, požymiai bei funkcijos.Užsienyje pastaruoju metu vis labiau domimasi jaunimo kalba. Daugelis šalių yra pažengusios jaunimo kalbos tyrinėjimuose. To negalima teigti apie Lietuvą. Mūsų šalyje reta kalbotyrininkų, kurie laikytų jaunimo kalbą lingvistiniu fenomenu, todėl ir jos tyrinėjimams neskiriama dėmesio.Šio straipsnio tikslas – atkreipti kalbotyrininkų dėmesi į jaunimo kalbą, kuri daug sparčiau vystosi ir kinta, nei kiti lingvistiniai reiškiniai. Būtent todėl ji turėtų būti kuo greičiau tyrinėjama, kadangi vėliau tas spragas užpildyti gali būti labai sudėtinga.