Apie perifrazės vaidmenį dabartinės prancūzų kalbos išraiškos priemonių raidoje - Рапшите, Л. (Kalbotyra, 1973)
Straipsnyje duodamas tikslus perifrazės apibrėžimas ir jos klasifikacija. Kreipiamas dėmesys į perifrazės sintaksinę formą ir sintaksines funkcijas. Nušviesti kai kurie perifrazės sąvokos vystymosi etapai nuo klasikinės retorikos iki šių dienų lingvostilistikos.