Išskirties būdų stilistinis vaidmuo ir jų ryšys su žodžių atranka (leksinių komponentų reikšme) prancūzų kalboje - Бределите, Б. А. (Kalbotyra, 1973)
Straipsnyje nagrinėjama žodžių semantikos ir sintaksinių konstrukcijų sąryšis išskirties atvejais prancūzų kalboje.Leksinių komponentų reikšmė išskirties atvejais priklauso nuo išskirties būdo. Žodžio semantikos vaidmuo labai ryškiai jaučiamas:1) pakartojimuose (žodžio pakartojime, pakartojime su sustiprinimu), reprizoje, gradacijoje, priešpastatymuose;2) tarinio ir vardinės tarinio dalies inversijoje;3) išskirtiniame pažyminyje.