Pietvakarių Rusios 17 a. pirmosios pusės poleminės literatūros klausimu - Кедайтене, Е. (Kalbotyra, 1963)
Pateiktas poleminės literatūros paminklo – Afanasijaus Filipovičiaus “Diariuš” – daiktavardžių linksniavimo aprašymas rodo, kad šio rankraščio linksniavimas atspindi pietvakarių Rusios literatūrinę kalbą, palaipsniui išsivysčiusią liaudiškumo pagrindu. Ši kalba sėkmingai buvo vartojama įstatymdavystėje – statutuose, raštuose, aktuose, teisme. Ja buvo rašomi metraščiai, kronikos, beletristiniai kūriniai, į ją buvo verčiamos ir šventraščio knygos.