Vokiečių-lietuvių kalbų veiksmažodžių priešdėlinės modifikacijos klausimu - Račienė, Ernesta (Kalbotyra, 1998)
Svarbiausia veiksmažodinių priešdėlių funkcija yra bazinių veiksmažodžių modifikacija. Straipsnyje palyginamas šis žodžių darybos būdas vokiečių ir lietuvių Vokiečių filologijos ir metodikos katedra kalbose, siekiant nustatyti abiejų kalbų panašumus ir skirtumus. Nagrinėjamos ir lyginamos žodžių darybos reikšmės ir sintaksinės modifikacijos atvejai.