Tarminis santykinės energijos varijavimas, tariant lietuvių literatūrinės kalbos priegaides - Вайткявичюте, Валерия (Kalbotyra, 1988)
Balsių su skirtingomis priegaidėmis santykinės energijos tyrinėjimai atskleidžia trukmės ir intensyvumo savarankiškumo laipsnį: 1. Kapso D1 priegaidžių tarimas rodo intensyvumo ir trukmės koreliaciją: intensyvumas savarankiškesnis negu trukmė, santykinė energija savo ruožtu irgi vaidina svarbesnį vaidmenį negu trukmė, o kapso D4 tarimas rodo visišką intensyvumo ir trukmės savarankiškumą; 2. Veliuoniškio D2 priegaidžių intensyvumas savarankiškesnis negu D1, bet ir santykinė energija vaidina šiokį tokį vaidmenį; 3. Dzūko D5 priegaidėms svarbiausia trukmė, intensyvumas arba visai neturi reikšmės, arba vaidina tik pagalbinį vaidmenį.