Seniausių anglų kalbos rašto paminklų balsių sistema - Steponavičius, A. (Kalbotyra, 1971)
Seniausių rašto paminklų laikotarpiu (VIII – X amž.) anglų kalbos balsių sistemoje skiriamąją funkciją atliko balsių kiekybė, liežuvio pakilimas, liežuvio padėtis, labializacija ir diftongikumas.