Apie beveiksmažodinius sakinius - Баканавичюте-Либерене, с. (Kalbotyra, 1973)
Beveiksmažodiniai sakiniai dabartinėje prancūzų kalboje gali būti traktuojami 1) kaip kalbėtojo subjektyvumo pasireiškimas ir 2) kaip kalbinių priemonių ekonomija. Beveiksmažodiniai sakiniai turi savo gramatiką. Beveiksmažodinių sakinių centre gali būti įvairios kalbos dalys - daiktavardžiai, būdvardžiai, prieveiksmiai.