Daugiskaitiniai daiktavardžiai, reiškiantys kokios nors medžiagos liekanas, rusų ir lietuvių kalbose - Зайкаускене, Я. (Kalbotyra, 1970)
Rusų ir lietuvių kalbose daugiskaitiniai daiktavardžiai, reiškiantys kokios nors medžiagos liekanas po tam tikro veiksmo, sudaro labiausiai monolitinę daugiskaitinių daiktavardžių grupę. Šiai semantinei žodžių grupei būdingi tam tikri darybiniai modeliai. Daugumas šios grupės daiktavardžių rusų ir lietuvių kalbose yra priešdėlinių veiksmažodžių vediniai, pvz.: отбросить – отбросы, очистить – очистки, atmesti – atmatos, drumsti – drumzlės, išrinkti – išrankos ir kt. Daiktavardžių, reiškiančių kokios nors medžiagos liekanas, tik daugiskaitos formos yra motyvuotas, nes atlieka darybos afikso funkcijas.