Veiksmažodžių ir daiktavardžių žodžių junginiai su prielinksniu prieš, reiškiantys laiko santykius lietuvių literatūrinėje kalboje, ir jų atitikmenys rusų kalboje - Олекене, О. (Kalbotyra, 1970)
Straipsnyje gretinami veiksmažodžių ir daiktavardžių žodžių junginiai su prielinksniu prieš, reiškiantys laiko santykius lietuvių kalboje, su atitinkamais žodžių junginiais rusų kalboje. Nustatoma, kad tos pačios reikšmės žodžių junginiai, kurie išreiškiami viena struktūra lietuvių kalboje, labai skirtingi struktūros atžvilgiu rusų kalboje. Straipsnyje nurodomos tų skirtumų priežastys.