Lietuvių ir rusų kalbų tikslo bendratis su slinkties veiksmažodžiais - Мустейкене, И. (Kalbotyra, 1969)
v + Vinf tipo žodžių junginiuose, kurių pagrindiniu komponentu eina slinkties veiksmažodžiai, dažniausiai sutinkama tikslo bendratis, reiškianti fizinius veiksmus ir žmogaus veiklą (dirbti, mokytojauti...), suvokimą (pažiūrėti, paklausyti...), būseną (gyventi, sirgti...), kalbėjimą (pasakyti, pranešti...). Žodžių junginiai su tikslo bendratimi, reiškiančia fizinius veiksmus ir žmogaus veiklą, turi turtingą sinonimiką. Kitais atvejais bendratis yra vienintelė tikslo santykių reiškimo priemonė ir ją retai galima pakeisti.