Dėl dvibalsio au pakeitimo į ol senuosiuose lietuviškuose asmenvardžiuose - Юркенас, Ю. (Kalbotyra, 1967)
Asmenvardžiuose, randamuose Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės raštuose, dvibalsis au perteikiamas nevienodai. Daugeliu atvejų šis dvibalsis perteikiamas kaip ov. Tačiau kartais jis paverčiamas į ol. Reikia manyti, kad tokio pakeitimo priežastys buvo šios: 1. Pagrindinė dvibalsio au pakeitimo i ol dingstis buvo senųjų vokiškų vardų formų itaka, 2. Kai kuriais atvejais šiam pasikeitimui galėjo turėti įtakos ir vadinamoji hipernormalizacija.