Audicinės skatinamųjų intonacijų ypatybės - Bikulčienė, Petronėlė (Kalbotyra, 1977)
Ankstesnio audicinio eksperimento rezultatai parodė, kad skatinimo porūšius, nesiskiriančius kitomis kalbinėmis priemonėmis, auditoriai suvokė iš intonacijos. Vadinasi, audicinės daugelio skatinamųjų intonacijų ypatybės turi būti skirtingos.Šiame darbe mėginama glaustai aprašyti svarbiausius audicinius skatinamųjų intonacijų požymius, remiantis eksperimentų rezultatais ir statistiniu jų įvertinimu.