Лексические балтизмы в Псковских говорах - Лаучюте, Ю. (Kalbotyra, 1971)
Pskovo tarmės užima ypatingą vietą kitų rusų tarmių tarpe savo fonetikos, morfologijos ir kitų kalbinių bruožų artimumu baltų kalboms (žr. A. I. Sobolevskio - B. A. Larino ir A. A. Šachmatovo - F. P. Filino hipotezes), ir šių tarmių leksikos tyrinėjimai svarbūs ne tik tarmių kilmės klausimo sprendimui, bet ir baltų-slavų kalbų ryšių problemai. Straipsnyje nagrinėjama ribota leksikos sritis - baltų kalbų skoliniai Pskovo tarmėse. Remiantis Pskovo srities žodyno kartotekos medžiaga ir ją papildant Rusų tarmių žodyno duomenimis, pateikiamas Pskovo baltizmų sąrašas su trumpa kai kurių žodžių etimologija. Be to, stengiamasi išryškinti Pskovo tarmių baltizmų savitumus, lyginant su kitų rusų tarmių ir, iš dalies, kitų slavų kalbų baltizmais. Straipsnio pabaigoje duodama trumpa semantinė pateiktų baltų kalbų skolinių charakteristika.