К вопросу о некоторых особенностях долгих литовских гласных (а:) и (æ:) в безударных слогах - Дамбраускайте-Урбелене, Я. (Kalbotyra, 1967)
Straipsnyje nagrinėjamos akustinės nekirčiuotų (prieškirtinių ir pokirtinių) ilgųjų lietuvių kalbos balsių [a:] ir [æ:] savybės, kurios lyginamos su kirčiuotųjų [a:] ir [æ:] savybėmis.