Проблема артикля в предикативе в древневерхненемецком языке - Балайшис, В. (Kalbotyra, 1965)
Straipsnyje nagrinėjami du klausimai: a) žymimojo artikelio funkcija predikatyve ir b) nežymimojo artikelio atsiradimas Notkerio laikais.Žymimasis artikelis predikatyve senojoje vokiečių aukštaičių kalboje vartojamas veiksnio ir tarinio tapatybės santykiams pabrėžti.Nežymimasis artikelis pasirodo žymiai vėliau (XI a.) ir vartojamas nustatyti subordinacijos santykiams tarp veiksnio ir tarinio.