Syntaktische und semantische Vieldeutigkeit der Präpositionalgruppen mit Präpositionen “mit” und “durch” - Dikšaitė, Jūratė (Kalbotyra, 1983)
Straipsnis nagrinėja prielinksninių grupių su prielinksniais “mit” ir “durch” sintaksinį daugiareikšmiškumą vokiečių kalboje. Pagrindinė šių junginių sintaksinė funkcija yra priemonės aplinkybė. Tokios pat formos prielinksninės grupės sakinyje gali būti ir palydinčiąja aplinkybe (“begleitender Umstand”), taip pat predikatiniu pažyminiu. Tai priklauso nuo tariniu einančio veiksmažodžio semantikos bei nuo pačios prielinksninės grupės komponentų reikšmės. Straipsnyje trumpai nurodomi kai kurie atpažinimo testai, padedantys nustatyti šių junginių vienareikšmę sintaksinę funkciją.