Zur Satzfunktion der Substantivgruppe in den deutschen wissenschaftlichen Texten des 19.–20. Jh. - Petravičius, L. (Kalbotyra, 1975)
Statistiškai nagrinėjamos įvairios daiktavardžio grupių sintaksinės funkcijos. Nustatomas daiktavardžio grupių, einančių veiksniu, dažnumo ir apimties didėjimas 20 a. tekstuose. Priešinga tendencija pasireiškia grupėse, einančiose papildiniu. Šie reiškiniai siejami su veiksmažodžių vartojimo kitimu ir tam tikrų sakinio modelių įsigalėjimu mokslinės literatūros kalboje.