Судьба древнеанглийских дифтонгов /ē̌a/, /ē̌o/, /ī̌o/ в кентском - Степонавичюс, А. (Kalbotyra, 1965)
Diftongų vystymuisi Kento dialekte didelės reikšmės turėjo monoftongo /œ̄̌/ susiaurėjimas. Kento dialekte balsių, kilusių diftongų sutraukimo ir skilimo dėka, pobūdis priklausė nuo diftongų antrųjų elementų pobūdžio.