Из истории лексики, обозначающей единицы измерения в торговле в старом белорусском языке (По памятникам деловой письменности Великого княжества Литовского XV - начала XVII веков) - Даунене, З. (Kalbotyra, 1965)
Pateikiamas skaitytojui straipsnis sudaro dalį darbo tyrinėjančio vienos leksinės grupės žodžių iš profesionalinės leksikos (prekybos terminų) atsiradimą (susidarymą) ir išsivystymą senojoje baltarusių kalboje, remiantis D.L.K XV ir XVII a. pradžios senaisiais baltarusių kalbos rašytiniais paminklais.