Развитие системы имени в старопровансальском (по данным лингвостатистики) - Чебялис, Д. (Kalbotyra, 1962)
Lingvostatistinis metodas, panaudotas tyrinėjant vardažodžio sistemos išsivystymą senojoje provansalų kalboje, leidžia padaryti šias išvadas: apibendrintos linksnių formos pirmiausia pasirodo sakiniuose su intranzityviniu veiksmažodžiu veiksnio funkcijoje, kai pastarasis yra prieš veiksmažodį, t. y. prepozicijoje. Šitie faktai rodo, kad senosios provansalų kalbos vystymuisi turėjo įtakos logiškas priešpastatymas sakinyje subjektas/tiesioginis objektas, kuris suponuoja literatūrinę tradiciją kalboje.