Dramatiškumas televizijos naujienose: ekspertų požiūris ir iššūkiai dezinformacijos fone - Ščavinskaitė, Kamilė (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2025)
Neišmatuojamos informacijos amžiuje, kai sparčiai plinta modernios informacijos priemonės, ieškoma neišbandytų informacijos perdavimo formų, keičiama turinio raiška, apipinant ją įvairaus pobūdžio emocijomis. Viena dažniausiai naudojamų – dramatiškumas, kuriuo siekiama sukelti stiprų žiūrovo emocinį atsaką. Tačiau šiuolaikiniame dezinformacijos ir manipuliacijų kupiname medijų lauke tai tampa nerimą keliančiu reiškiniu.
Keywords: dramatiškumas; televizija; naujienų atranka; dezinformacija