Kelio ženklo rėminės konstrukcijos stiprumo tyrimas - Gedrimas, Giedrius; Sabaliauskas, Artūras (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2021)
Kelio ženklo atramos konstrukcija turi būti saugi, patikima, atlaikyti apkrovas, kuriomis ji gali būti veikiama eksploatacijos laikotarpiu. Šio tipo gaminių stiprumas nustatomas skaičiavimais ir bandymais, kurių reikalavimai aprašyti norminiuose dokumentuose. Prieš gaminant bandomąjį prototipą, naudinga atlikti stiprumo analizę analitiniais ar skaitiniais metodais. Straipsnyje pristatomas atliktas esamos konstrukcijos lengvinimo ir lengvintų konstrukcijų stiprumo tyrimas, taikant kompiuterizuoto projektavimo ir analizės programas. Tyrimas parodė, kad tokio tipo gaminių modelis gali būti lengvinamas, tačiau ne visos konstrukcijos atlaiko apkrovas.Darbas parengtas G. Gedrimo magistrinio darbo pagrindu.
Keywords: kelio ženklų atrama; stiprumas